Телекомпания "АТН" отозвала иск к городской СЭС

Харківська телекомпанія "АТН" (АТН) відкликала cвой позов до головного санітарного лікаря Харкова Ірини Зубкової. Відповідне клопотання сьогодні, 18 жовтня, на засіданні Харківського окружного адміністративного суду подав представник АТН, адвокат Юрій Аксьонов. Відповідач (І.Зубкова) заперечень не мав. Судді покинули зал для прийняття рішення.

Як повідомив у ході засідання генеральний директор телекомпанії Олег Юхт, АТН подало до Центральної СЕС Міністерства охорони здоров'я України документи на отримання санпаспорта, врахувавши зауваження І.Зубкової. За його словами, санпаспорт зараз доопрацьовують.

Суд прийняв рішення задовольнити клопотання і залишити позов без розгляду.

"Ми вважаємо, що це змова, і будь-який наш крок хтось випереджає. І коли ми подавали позов до суду, у нас на руках був чинний санітарний паспорт. На сьогодні він відкликаний і допрацьовується, тому не має сенсу продовжувати зараз цю справу" , - заявив О.Юхт журналістам після засідання суду.

"Я з самого початку судового розгляду розуміла, що АТН програє, тому що я діяла в рамках закону. Те, що вони тягнули час, для мене незрозуміло, тому що у мене дуже багато роботи крім суду. Спочатку вони не прийшли, потім подали клопотання про перенесення засідання ще на один день. Сьогоднішнє рішення АТН розумне, бо таким було б і рішення суду. Для мене одне залишилося незрозумілим: чому на мене до суду подали, а на виконавця санітарного паспорта, який зроблено з порушенням вимог, - ні" , - зазначила І.Зубкова.

Вона також повідомила, що після отримання санпаспорта рішення про відновлення діяльності радіорелейного станції може бути видане міською СЕС протягом доби. "Як правило, ми не затягуємо з такими рішеннями", - зазначила вона. "Ми сподіваємося, що Ірина Ар'ївна (Зубкова - "SQ") була щирою, коли говорила, що після отримання санітарного паспорта скасує свою постанову", - повідомив О.Юхт.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН розповсюдило відкритого листа до президента України Віктора Януковича з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася навколо трансляції програм АТН. Як говориться в листі, 22 липня провайдер, який здійснював доставку телевізійного сигналу на передавач, розташований на території ХОРТПЦ, без пояснення причин розірвав договір. Компанія "АТН" задіяла власну радіорелейну станцію для передачі сигналу і 28 липня подала документи до обласної СЕС на отримання санітарного паспорта для здійснення такої діяльності. Міська СЕС винесла постанову про припинення роботи радіорелейної станції АТН у зв'язку з відсутністю санпаспорта.

Телекомпанія звернулася до двох харківських провайдерів із проханням прокласти канал зв'язку між офісом АТН і ХОРТПЦ. Однак, як зазначено в листі, у провайдерів раптово пропадали "технічні можливості" з прокладання каналів зв'язку до передавача АТН.

Потім телекомпанія АТН звернулася до Центральної СЕС для отримання санпаспорта. 1 вересня телекомпанія отримала цей документ, про що повідомила І.Зубкову. Однак її постанову про заборону роботи радіорелейного станції не було скасовано, й АТН подало на І.Зубкову до суду.

Агентство телебачення "Новини" (АТН) засноване в серпні 1993 р. Входить до складу медіа-активів екс-губернатора Харківщини, лідера облорганізації ВО "Батьківщина" Арсена Авакова. Новини "АТН" виходили на трьох телеканалах Харкова: "А/ТВК", "Фора" і "Фаворит-новини". Авторські програми АТН - "Відображення", "У фокусі", "НЕ Секретні матеріали", "АТН-Спорт Підсумки", "Сinеманiя".