Харківська телекомпанія "АТН" зможе отримати санітарний паспорт на радіорелейну лінію зв'язку тільки після того, як будуть перероблені санпаспорти розташованих поруч радіопередавальних установок. "З'ясувалося, що видача санітарних паспортів, яка здійснювалася до сьогодні, не відповідає нормам", - заявив 3 листопада у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" директор ТОВ "Телекомпанія "АТН" Олег Юхт. Він зазначив, що раніше ніхто ніколи не враховував сумарний рівень електромагнітного поля".

Тепер, щоб АТН отримало санпаспорт, повинні бути внесені зміни до технічних характеристик інших радіопередавальних об'єктів по вул. Чубаря та пров. Театральному (радіопередавальна установка АТН розташована на даху будинку по пров. Театральному, 4 - "SQ").

Також О.Юхт зазначив, що радіорелейна установка АТН до припинення виходу новин в ефір була резервною, і санпаспорта на неї не було через те, що "вимоги, які висуває санепідемстанція на таке обладнання, перевищують законодавство". "Ми вважаємо, що в українському законодавстві це питання врегульоване не так, як у міжнародному. Наше внутрішнє законодавство суперечить міжнародному, тому ми санпаспорт не отримували, - заявив О.Юхт. - У нас була серйозна юридична позиція, і за нормальної політичної ситуації ми готові були судитися і доводити свою правоту. Але коли з'ясувалося, що була дана команда нас відключити, то вирішили, що простіше зробити санітарний паспорт".

Довідка "SQ". 13 вересня АТН розповсюдило відкритого листа до президента України Віктора Януковича з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася навколо трансляції програм АТН. Як говориться в листі, 22 липня провайдер, який здійснював доставку телевізійного сигналу на передавач, розташований на території ХОРТПЦ, без пояснення причин розірвав договір. АТН задіяла власну радіорелейну станцію для передачі сигналу і 28 липня подала документи до обласної СЕС на отримання санпаспорта для здійснення такої діяльності. Міська СЕС винесла постанову про припинення роботи радіорелейної станції АТН у зв'язку з відсутністю санпаспорта.

Телекомпанія звернулася до двох харківських провайдерів з проханням прокласти канал зв'язку між офісом АТН і ХОРТПЦ. Однак, як зазначено в листі, у провайдерів раптово зникли технічні можливості прокласти канали зв'язку до передавача АТН.

Потім АТН звернулося до Центральної СЕС для отримання санпаспорта. 1 вересня телекомпанія отримала цей документ, про що повідомила головного санітарного лікаря Харкова Ірину Зубкову. Однак її постанову про заборону роботи радіорелейної станції не було скасовано, й АТН подало на І.Зубкову до суду.

Пізніше Центральна СЕС відклилкала санпаспорт АТН на доопрацювання. У зв'язку з цим АТН відкликало позов до І.Зубкової.