Французский музыкальный праздник пройдет в парке Горького в Харькове

Свято музики відбудеться 20 червня у Харкові, у центральному парку культури та відпочинку ім.Горького. Свято прийшло з Франції і проводилося у місті 11 разів. Про це 18 червня повідомив журналістам директор Французького культурного центру в Харкові Орельєн Мас. За словами арт-директора свята Івана Нетепенка, в концерті візьмуть участь 20 груп, які "зайняли гідне місце в житті міста і мають шанувальників", крім того, серед них є колективи, відомі за межами України. Спеціальним гостем свята стане група "SunSay", також виступлять колективи "АннаМарія", "Pur: Pur", "Село і люди", "Стан душі" і ін І. Нетепенко відзначив, що буде звучати жива музика різних жанрів: рок, поп, поп-рок, джаз, джаз-рок і фолк. Також будуть виконаються пісні французькою мовою.

Свято музики також відбудеться у Дніпропетровську, Львові та Одесі. І. Нетепенко підкреслив, що в Харкові захід "проводиться на найвищому рівні порівняно з іншими містами".

О. Мас повідомив, що свято підтримується управлінням культури міськради, допомогу надають самі учасники, низка підприємств, головним партнером-спонсором заходу є громадська організація "Харківські сузір'я". Крім того, що вона забезпечує організаційні та фінансові моменти свята, організація представить групу "Міське зібрання". Музичний колектив існує більше року. До його складу, зокрема, входить президент організації Андрій Білогрищенко. Основна мета групи - виступи на благодійних концертах, збір коштів на допомогу нужденним.

Свято пройде з 16.00 до 23.00

Довідка "SQ". "Свято музики" виникло у Франції у 1982 р. Він відзначається щорічно 21 червня, в день літнього сонцестояння. Свято стало всесвітнім місцем зустрічі професійних музикантів та аматорів. Вони збираються на безкоштовних концертах в публічних місцях у всіх містах і селах Франції. Зараз "Свято" проводиться у більш ніж 100 країнах світу. В Україні "Свято музики" відбувається з 1998 р.