У Харківській обласній клінічній лікарні відкрито після реконструкції сучасне стерилізаційне відділення. Як повідомив 18 лютого журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Шурма, стерилізаційне відділення обласної клінічної лікарні не ремонтувалося протягом 20 років. "До ремонту в ньому функціонувало два автоклава, які обслуговували всю лікарню", - зазначив заступник губернатора.

За словами І.Шурми, це відділення зможе обслуговувати не тільки обласну клінічну лікарню, але і ще 5 - 6 медустанов подібного типу. "Враховуючи значні обсяги оперативних втручань, що проводяться в таких медичних установах, як обласна клінічна лікарня, актуальним і дуже важливим для безпеки пацієнтів та медичного персоналу є попередження внутрішньолікарняних інфекцій, насамперед таких небезпечних, як синьогнійна паличка, стафілококи, стрептококи, вірусні гепатити, СНІД та інші. Без стерилізації немає чистоти, немає ефективного і результативного лікування. Це безперечний атрибут якісної медицини", - підкреслив заступник голови ХОДА.

Довідка "SQ". На капітальний ремонт централізованого стерилізаційного відділення з обласного бюджету було виділено 530 тис. грн., на оновлення обладнання відділення - 380 тис. грн. За ці гроші було придбано 7 автоклавів ГК-100-3М сучасної модифікації і сухоповітряний шафа КД-400.