Харків'янин Максим Корнієнко 17 січня подав до Дзержинського районного суду позов про визнання незаконним рішення Харківської міськради про підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства і про його скасування. Про це він 18 січня розповів "SQ".

За словами М.Корнієнка, він буде домагатися надання йому матеріалів, на підставі яких було прийняте рішення про підвищення комунальних тарифів. "Це рішення незаконне, воно суперечить рішенням Конституційного суду і Кабінету міністрів", - заявив М.Корнієнко. За його словами, раніше Конституційний суд прийняв рішення, згідно з яким органи місцевої влади, перш ніж змінювати комунальні тарифи, повинні чітко позначити прибудинкову територію кожного будинку. У Харкові цього не зробили, тому підвищувати тарифи не можна було. Крім того, за законом КП "Житлкомсервіс" не може брати гроші за обслуговування внутрішньобудинкових мереж, оскільки не надає послугу водопостачання. "Харків'янам не було надано жодних обгрунтувань, чому треба підвищувати комунальні тарифи", - зазначив М.Корнієнко.

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня підвищені тарифи квартплати. До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).