Равные возможности на Кубке ГубернатораПід патронатом Партії регіонів

Святкування дня міста Харкова, річниці визволення Харкова від фашистських загарбників і дня Незалежності України незмінно супроводжується численними спортивними змаганнями. Нарівні з професійними спортсменами і любителями спорту в змаганнях беруть участь і тенісисти-колясочники. Рівно два роки тому з ініціативи Михайла Добкіна і Юрія Сапронова в Харкові була організована перша в країні секція тенісу для людей з обмеженими фізичними можливостями. У 2009-му році були проведені перші змагання для гравців секції. У липні 2010 - го в гості до харків'ян прибули спортсмени з Росії, Молдови та Одеси. І господарі не осоромилися, посівши перше місце в першому командному турнірі.

Довести свою перевагу над більш досвідченими гостями харків'яни збираються 20-22 серпня на вже традиційному змаганні. На цей раз воно носить назву "Кубок Губернатора". У ньому візьмуть участь тенісисти з Литви, Молдови та України, традиційно в командному та особистому заліку.

Родзинкою майбутнього уїк-енду на тенісних кортах ТК "Парк" стане перший в Україні турнір "Рівні можливості", в якому на корт вийдуть разом тенісисти-колясочники і депутати Харківської обласної та міської рад від Партії Регіонів.

У світовому тенісі вже досить давно істотне місце займає теніс гравців з обмеженими можливостями. Правила тенісу для цієї категорії спортсменів практично нічим не відрізняються від звичайних правил для звичайних тенісистів. Принциповим є лише право тенісиста-колясочника продовжувати розіграш після другого відскоку м'яча від поверхні корту.

Настільки несуттєві відмінності дають можливість адаптувати гравців з обмеженими можливостями до гри звичайних тенісистів. Тенісисти-колясочники, бажаючи бути активними членами суспільства, прагнуть до еталонів спортивної майстерності звичайних гравців. Звичайно, їх швидкості далекі від швидкості професійних тенісистів. Але їх невгамовне бажання жити повним життям і відчувати себе конкурентним гідно всілякої поваги і заохочення. Саме тому багато провідних тенісних клубів провідних країн світу, поділяючи позиції гуманізму та взаємодопомоги у суспільстві, дають можливість людям з обмеженими можливостями відчути життя у всій його повноті. Саме з цією метою і організовуються змагання категорії "Рівні можливості". Саме тому їх підтримує Партія Регіонів.

Такі турніри незмінно є об'єктом пильної уваги засобів масової інформації, широко висвітлюються в пресі, стаючи прикладом благородства і людської солідарності. Ми запрошуємо Вас взяти активну участь у висвітленні турніру "Рівні можливості" у рамках першого міжнародного турніру тенісистів-колясочників "Кубок Губернатора", який відбудеться 20 серпня на тенісних кортах ТК "Парк" (м.Харків, вул. Сумська, 81). Час початку змагань 15:00. Нагородження переможців і призерів - 18:00

Контактний телефон:

Директор турніру - Всеволод Кевліч (067) 446 44 06

Прес-служба - Людмила Гладких (093) 577 98 77