Наглядова рада ПАТ "Сьогодні Мультимедіа" (видавничий холдинг групи "СКМ") прийняв рішення звільнити головного редактора газети "Сьогодні" Ігоря Гужву і задовольнити прохання про відставку генерального директора холдингу Олени Громницької за власним бажанням. Про це 17 січня повідомив сайт видання.

З 13 грудня 2011 р. до 17 січня 2012 р. з рішенням наглядової ради в газеті проводилося розслідування за фактом звернення редакційного колективу та гендиректора. "Розслідування показало необхідність підвищення прозорості практик, методів і процесу прийняття рішень усередині "Сьогодні Мультимедіа". У той же час системних порушень виявлено не було", - зазначено в повідомленні.

Рішення про припинення трудових відносин з головним редактором "продиктоване підтвердженою незгодою І.Гужви з підходами наглядової ради до подальшого розвитку компанії, до впровадження принципів колегіальності, відкритості та прозорості в процеси прийняття рішень. Окрім того, І.Гужва зайняв деструктивну позицію по відношенню до видавничого дому та видання", - заявила наглядова рада газети.

Також у повідомленні сказано: "Ми (наглядова рада - "SQ") з повагою ставимося до рішення пані Громницької, хоча і шкодуємо про нього, оскільки звинувачення, висунуті на її адресу в ході розслідування, не підтвердилися. При цьому видавничий холдинг показав стійку і позитивну динаміку зростання економічних показників у вересні - грудні 2011 р.".

Довідка "SQ". На початку грудня 2011 р. редакція газети "Сьогодні" оголосила про передстрайковий стан. Як повідомлялося у відкритому листі колективу видання, в компанії "Сьогодні мультимедіа" склалася напружена ситуація: "Новий генеральний директор компанії О.Громницька веде лінію на згортання прийнятих раніше в компанії прозорих і цивілізованих правил гри, намагається запровадити корупційні схеми публікації замовних статей, які вона використала на своїх попередніх місцях роботи, а також ввести цензуру в газеті "Сьогодні" та на сайті "Segodnya.ua". Журналісти газети відзначали, що "звичайною практикою стало зняття за прямою вказівкою Громницької матеріалів з сайту щодо різних діячів, тиск на головного редактора газети "Сьогодні" з метою запобігти появі "незручних" публікацій про окремих політиків і бізнесменів. У той же час на сайті стали розміщуватися як редакційні матеріали статті, які в газеті виходили як рекламні".

Раніше, 28 листопада, трудовий колектив редакції газети "Сьогодні" передав звернення з приводу деструктивної діяльності О.Громницької на ім'я акціонера газети Ріната Ахметова, а також на ім'я відповідальних менеджерів компанії "СКМ". Р.Ахметов доручив провести розслідування. Наглядова рада заявила, що "є аргументи, що вимагають ретельної перевірки, щодо організації роботи редакції під керівництвом І.Гужви". Зокрема, йшлося про використання при підготовці матеріалів недостовірних джерел інформації, неперевірених фактів, суттєвої переробки журналістських матеріалів та непрозорості прийняття рішень.