На станции метро "Исторический музей" открыли выход с подогревом У Харкові 16 листопада відкрили реконструйований вихід з метро "Історичний музей". Про це повідомив сайт міськради.

Як зазначив директор Департаменту комунального господарства міськради Віктор Кітанін, станція метро була побудована на початку 1980-х років, і за час експлуатації і інженерне обладнання, і гранітні покриття прийшли в непридатність. Тепер облаштовані сходи з підігрівом, укладений новий граніт, установлені зручні поручні і світловий інформаційний покажчик.

Раніше працював пішохідний перехід, обладнаний на час реконструкції, ліквідували: світлофор прибрали, проїжджу частину відгородили парканом, а також прибрали плити, тимчасово закривали газон. Усі роботи закінчили 15 листопада.

Як уточнив генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Михайло Карамшук, коли температура опуститься нижче мінус 7 град., увімкнеться підігрів сходів, щоб на них не утворювався лід. Так будуть обладнані всі виходи з метро на пл. Конституції. Відкриття інших виходів заплановане на середину грудня.

Довідка "SQ". Як розповів 27 липня 2011 р. начальник служби шляхів і тунельних споруд КП "Харківський метрополітен" Віктор Калуш, до кінця року планується відремонтувати пішохідні виходи на 26 станціях метро. За його словами, на ремонт усіх переходів метрополітен виділив понад 2 млн.грн. власних коштів.