Більша частина українців (76%) назвали себе патріотами. Такі результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг". Про це повідомили "SQ" у соціологічній групі.

За результатами аналогічного дослідження, проведеного в Росії, там 84% мешканців - патріоти. У першу чергу вважають себе патріотами мешканці центру, заходу і півночі України, в Росії - мешканці Санкт-Петербурга та Москви. Кожен десятий громадянин України і Росії зізнався, що не є патріотом своєї країни, в Україні в основному це мешканці Донбасу. Також в Україні більш патріотичні сільські мешканці. В обох країнах менш патріотична молодь, ніж люди старшого покоління. Згідно даних опитування, головним приводом для гордості українців є місце, де вони народилися і виросли (33%). Росіяни більше пишаються історичним минулим своєї країни (47%).

Довідка "SQ". Опитування проведене соціологічною групою "Рейтинг" у вересні 2010 р. Опитано 2 тис. осіб методом особистого інтерв'ю. Похибка дослідження - не більше 3%.