Пикет защитников бездомных животных проходит у здания Харьковского облуправления милиции

Пікет захисників бездомних тварин відбувається 16 червня у будівлі Головного управління МВС України в Харківській обл. Як передав кореспондент "SQ", в акції протесту беруть участь більше 50 осіб, представники Асоціації зоозахисних організацій України та громадської організації "Зелений фронт".

Пікетувальники вимагають відправити у відставку начальника Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області Олександра Баранника і створити при МВС України за участю представників Асоціації зоозахисних організацій спеціальну комісію для розслідування діяльності харківської міліції за фактами жорстокого поводження з тваринами. Також учасники акції виступають з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності в.о. міського голови Геннадія Кернеса. Віце-президент Асоціації зоозахисних організацій Олена Ратникова-фон-Зассе заявила, що "робоча група на чолі з Г. Кернесом під гаслом гуманного регулювання чисельності бездомних тварин веде їх знищення". За словами зоозахисниці, міліція не діє у справах жорстокого ставлення з тваринами: зоозахисники неодноразово зверталися до правоохоронних органів із заявами, але ніякої реакції не послідувало.

Учасники пікету приурочили його до приїзду до Харкова мініcтра внутрішніх справ Анатолій Могильова. Вони планують звернеться до нього з листом, в якому вимагають негайного особистого втручання в ситуацію, що склалася в Харкові  з бездомними тваринами.