Рівень води у всіх харківських водоймах піднімуть до 1 травня. Про це 16 березня на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій розповів директор КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації" Олександр Докучаєв.

За його словами, воду будуть піднімати поступово, щоб не зруйнувати набережні річок. Він нагадав, що зараз йде реконструкція деяких набережних, зокрема, в центрі Харкова. Всього, за словами О.Докучаєва, на процес підвищення рівня води знадобиться три-чотири дні. Наповнювати річки будуть водою, яку накопичили при спуску (спускати воду у водоймах почали з 1 березня - "SQ"). За його словами, на ділянках річок від Павлівської до Гончарівської греблі і від Журавлівки до Гончарівки на сьогодні сумарно накопичили 1,5 млн. куб.м води.

Довідка "SQ". Як заявив раніше перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, цієї весни в Харківській області не очікується сильних паводків. "У нас є обнадійливі прогнози гідрометеоцентру, які кажуть, що буде поступова весна, не буде різкого танення снігу", - зазначив В.Дулуб, підкресливши, що підготовка до можливого паводку все ж ведеться.