Напередодні весняних паводків на Харківщині відремонтували всі греблі (Павлівську, Лопанську, Журавлівську, Гончарівсьу, Новобаварську, Жихарську й в Лозовеньках). Про це 16 березня повідомив журналістам директор КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації" Олександр Докучаєв. За його словами, за даними Гідрометеоцентру, паводок у місті очікується 25-26 березня. Рівень води може піднятися від півметра до півтора метрів.

"Цього року паводок очікується нижче середнього рівня, оскільки накопичення снігу невеликі. Проблеми можуть виникнути в приватному секторі, де будинки знаходяться нижче рівня доріг. На такий випадок у нас сформовані аварійні бригади, які працюють цілодобово. Вони будуть виїжджати на місце підтоплення, щоб відкачати воду", - зазначив О.Докучаєв.

Він нагадав, що всі верхів'я річок Харкова розташовані в Бєлгородській області, тому в разі приходу великої кількості води з Бєлгорода вона буде накопичуватися у водоймах Харкова. Але два тижні тому на водосховищах Харкова знизили рівень води, тим самим виключивши можливість підтоплень. "Харківська область координує свою роботу з Бєлгородською областю в питанні запобігання паводків", - підкреслив О.Докучаев.

Він також повідомив, що в разі підтоплення будинків харків'яни можуть звертатися до цілодобової диспетчерської за номером 707-10-87.

Довідка "SQ". Як заявляв раніше начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк, під час паводків катастрофічних підтоплень у Харківській області не очікується. "Ми перевіряємо каскадні ставки, греблі. Серйозного паводку не передбачається. А якщо і будуть підтоплення, то в основному в низинах, у тих селах, де вони й так щороку бувають. Торік така ситуація склалася в Близнюках", - зазначив П.Одарюк.

Як повідомив раніше О.Докучаєв, Лопанська гребля в Харкові знаходиться в аварійному стані. "Вона витримає ще максимум один весняний паводок. На її місці потрібно будувати нову греблю, і зробити це необхідно не пізніше 2013 р.", - зазначив О.Докучаєв. За його словами, Лопанська гребля була побудована 1933 р., і з тих пір капітальний ремонт греблі жодного разу не проводився.