Третій міжнародний дитячий телефестиваль "Дитятко" пройде в Харкові 21-24 вересня. Як повідомили 16 лютого "SQ" у прес-службі Харківської облради, у фестивалі візьмуть участь творчі колективи України, країн ближнього і далекого зарубіжжя.

Кількість номінацій та конкурсів фестивалю цього року буде збільшена вдвічі. Серед них шість основних номінацій - кращий ігровий фільм дитячої телевізійної студії, кращий документальний фільм, краща телепрограма, найкраща програма новин дитячої телестудії, кращий анімаційний фільм дитячої телестудії, найкраща телепрограма, зроблена для дітей. Також журі визначить переможців у особистих конкурсах (а саме: краща режисерська робота, найкраща операторська робота, кращий телеведучий, кращий тележурналіст і кращий актор). Традиційно будуть вручені призи від професійного та дитячого журі фестивалю. Крім того, з ініціативи оргкомітету в рамках фестивалю пройде спеціальний конкурс на кращу роботу, присвячену 50-річчю першого польоту людини в космос.

Роботи для участі у фестивалі приймаються до 15 серпня (відеороботи повинні бути створені з жовтня 2010 р. до серпня 2011 р).