Сьогодні, 16 січня, за версією британських учених, - найбільш депресивний день у 2012 році. Про це повідомила радіостанція "Ехо Москви".

Згідно з так званою "формулою щастя", розробленою британськими експертами, саме в цей день європейці відчувають післясвяткове пригнічення. Поганий настрій наштовхне людей на думку про те, що найближчим часом їх чекає мало приємного. Серед головних причин поганого настрою експерти називають холодну погоду,  борги, що накопичилися, і неоплачені рахунки, а також факт того, що до зарплати за січень залишається ще два тижні.

Довідка "SQ". Дата найбільш депресивного дня в році було вперше визначена вченим Кліффом Арналлом. Математична формула нещастя, виведена ученим, складається з шести елементів: погода, борг, показник часу, що сплив після Різдва; показник часу, що минувв з моменту, коли людина дала собі новорічні обіцянки; низька мотивація, відчуття необхідності прийняття негайних рішень. Інші вчені стверджують, що цій формулі немає місця в реальній науці.

У 2010 р. найбільш депресивним днем ​​було визнане 18 січня. У 2011 р. думки розділилися між 17 і 24 січня.