Харківському університету Повітряних сил ім.І.Кожедуба відновили подачу електроенергії. Про це 16 січня повідомив "SQ" в.о. начальника квартирно-експлуатаційного відділу Харківського військового гарнізону Сергій Мандич. За його словами, поки на погашення заборгованості за електроенергію надійшло тільки 112 тис.грн., які виш перерахував АК "Харківобленерго".

Як зазначив С.Мандич, гострота проблеми знята (відновлена ​​подача електроенергії та тепла), і військові працюють над тим, щоб отримати та перерахувати постачальникам енергоносіїв залишок заборгованості. Очікується, що це відбудеться до початку лютого. За словами начальника квартирно-експлуатаційного відділу, поки ще не подана електроенергія деяким районним військкоматам. Це пов'язано з тим, що за новим законодавством готується тендер на вибір постачальника електроенергії.

Довідка "SQ". Наприкінці грудня 2011 р. було припинене електропостачання спорткомплексу, басейну і спортзалу Харківського університету Повітряних сил на вул.Кримській, готелю, навчального корпусу і казарми по вул.Динамівській, а також їдальні на вул. Клочківській та навчального корпусу на вул.Виконкомівській і низки інших об'єктів ВНЗ. Заборгованість університету за електроенергію на 4 січня склала 1 млн. 157 тис.грн.

Загальна заборгованість за електроенергію об'єктів Міністерства оборони на 4 січня, розташованих у Харківській області, становить 4 млн. 374 тис. грн. (в основному це борг за електроенергію, спожиту в листопаді - грудні 2011 р.). У тому числі заборгованість військових частин, які несуть бойове чергування, становить 1 млн. 877 тис. грн. Відключення електроенергії цим частинам заборонене розпорядженням Кабміну (№ 520-р від 13.05.09).