Отруєним у харківському ресторані "Родинне вогнище" ФОП Ахмедов (розташований у парку Перемоги на Салтівці) поставлений остаточний діагноз - сальмонельоз. Про це 15 листопада повідомив сайт Головного управління МНС України в Харківській області.

Крім страв, приготованих у ресторані, постраждалі вживали принесені з собою алкогольні, безалкогольні напої і торти. Одночасно в ресторані проводилися ще два банкети, серед учасників яких випадки захворювань не зареєстровані. У закладі були проведені протиепідемічні заходи, зокрема, дезінфекція.

Довідка "SQ". Як повідомила раніше головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова, 12 осіб (серед них- одна дитина) 6 листопада отруїлися в харківському ресторані "Родинне вогнище", де відзначали день народження. Зі скаргами на погане самопочуття люди стали звертатися до медиків 8 листопада. Постраждалі були госпіталізовані. Фахівці СЕС взяли проби страв, харчових продуктів, питної води, змивів і провели лабораторні дослідження. Також було проведено бактеріологічне обстеження працівників ресторану. Постановою головного державного санітарного лікаря Харкова заклад тимчасово закритий.