"Вечірній Харків"
"Шевченківці" знову збираються страйкувати? ". Саме таку інформацію на сесії Харківської обласної ради озвучив депутат облради Павло Тищенко. Він зачитав з трибуни заяву трудового колективу підприємства, в якому робітники поставили умову: якщо до 19 липня не будуть погашені борги із зарплати, вони будуть змушені оголосити безстроковий страйк.

Також читайте у номері: "Харківські голуби відомі в Європі". Останнім часом утримання голубів стає за кордоном досить престижним хобі. Багаті араби скуповують голубів цілими зграями, причому не торгуючись, стверджують фахівці. Проте любителі цих птахів є і в Харкові, причому їх "колекціям" напевно б позаздрив не один шейх.

"Час"
"Загублений рай" Рай-Оленівки". У харківських довідниках п'ятирічної давності читаємо: "Санаторій "Рай-Оленівка" знаходиться в 12 км від міста Харкова у сприятливій кліматичній зоні на схилі пологого вкритого лісом пагорба; біля його підніжжя виблискує дзеркало ставка, у якому водиться риба. Територія санаторію займає 35 га, з них на 25 га розташовані парк і фруктовий сад. У санаторії лікують захворювання травного тракту, хвороби печінки, захворювання жовчних шляхів і підшлункової залози, нервової системи, захворювання серцево-судинної системи, захворювання нирок ...". Список свідчень можна було б продовжувати, але мова піде не про рекламу здравниці, відзначає автор статті.

Також читайте у номері: "Олімпіада-80: 30 років потому". 13 і 14 липня 1980 р. Харківщина приймала Олімпійський вогонь. 30 років потому один з учасників тієї знаменитої естафети - харків'янин Михайло Гаєвський - організував пам'ятний півторакілометровий пробіг в околицях вирубки дерев у парку Горького, тим самим, крім іншого, висловивши свій протест проти цього, стверджує автор статті.

"Газета по-харківськи"
"Це була золота дитина ...". Хлопця, що застрелив міліціонера і поранив ще двох, знайомі називають вундеркіндом з показової сім'ї.

Також читайте у номері: "Хто наступний у мери?". Напередодні місцевих виборів "Газета ..." попросила політологів назвати найбільш реальних претендентів на крісло градоначальника й оцінити їхні шанси.

"Комсомольська правда" в Україні "(харківський випуск)
"Вже Євро наближається, а готелів усе немає". Міська та обласна влада дружно почали перейматися темпами підготовки наших готелів до майбутнього футбольного чемпіонату. Кілька об'єктів, за даними чиновників, вивалилися з усіх мислимих графіків. Якщо протягом місяця вони не дадуть гарантій готовності, вони можуть втратити місце в програмі підготовки міста до Євро-2012.

Також читайте у номері: "Перші кавуни купують на свята і вагітним". Незважаючи на те що вартість цієї смугастої ягоди впала з 18 гривень до 2-4 за кг, поки бажаючих поласувати соковитою м'якоттю серед харків'ян дуже мало.

"Сьогодні"
"У Харкові сфотографують буйних тіфозі". У Харкові вирішили створити чорний список уболівальників. Футбольних фанатів, які особливо "відзначились" під час ігор на трибунах стадіону, не пускатимуть на матчі, обіцяють в ГУ МВС в Харківській області. Найгарячіші тіфозі кажуть, що міліції це навряд чи вдасться: мовляв, обчислити призвідників складно.

Також читайте у номері: "Де тоне Харків: 10  наймокріших місць міста". Харків терзають проливні дощі. У центрі міста ливневки не встигають справлятися з водою, тому харків'янам доводиться йти до найближчої зупинки по пояс у брудній воді. "Сьогодні" вичислила десять найбільшш "мокрих" місць міста й області, де під час зливи краще не бувати.