Низка працівників ДП "Харківський електромеханічний завод" заявили про готовність розпочати голодування на знак протеcта проти заборгованості із зарплати. Про це 15 червня повідомили "SQ" у профкомі заводу. Заяви були подані працівниками до профкому та до дирекції заводу. О 14.00 в.о. директор заводу Олександр Гриневич провів нараду з працівниками, які заявили про голодування, і попросив їх зачекати. Він заявив, що "підстави для оптимізму дає недавня заяву першого віце-прем'єра Андрія Клюєва під час його візиту до Харкова". О. Гриневич також заявив, що саме зараз вирішується доля підприємства і є підстави стверджувати, що до кінця червня буде виплачена зарплата за травень.

Як повідомили в профкомі, працівники вирішили не починати голодовку сьогодні, проте відмовилися забрати свої заяви. "Робітники вже нічому не вірять", - відзначили в профкомі.

Довідка "SQ". Близько 200 працівників ХЕМЗ провели 3 червня акцію протесту, вимагаючи погасити заборгованість із зарплати, яка складає 6,7 млн.грн.

ХЕМЗ виробляє електричні машини постійного струму для прокатних станів і гірських підйомників, а також апарати подвійного призначення (наприклад, для морських військових судів