Міністерство промислової політики України оголосило конкурс на посаду директора ДП "Харківський електромеханічний завод" (ХЕМЗ). За інформацією сайту Мінпромполітики, термін подачі заявок - до 25 серпня, оголошення переможця призначено на 23 вересня.

Основні вимоги до претендентів - громадянство України, наявність профільної вищої освіти, стаж роботи на керівних посадах - не менше 5 років, відсутність підстав для ненадання допуску до держтаємниці.
Претенденти повинні представити конкурсну пропозицію, яка передбачає діяльність і розвиток підприємства без залучення інвестицій, щорічний приріст обсягів виробництва на 10-15% протягом 5 років, щорічне зростання прибутку підприємства протягом 5 років.

Довідка "SQ". У січні Міністерство промислової політики звільнило з посади директора заводу Олександра Задорожного та призначило Василя Криласа, який з травня 2009 р. обіймав посаду заступника начальника виробничо-диспетчерського управління ДП "Завод "Електроважмаш". О. Задорожний подав позов до суду, який заборонив           В. Криласу працювати директором заводу.

Зараз в.о. директора заводу працює Олександр Гриневич.

3 червня близько 200 працівників ХЕМЗ провели акцію протесту, вимагаючи погасити заборгованість із зарплати. 5 липня заводчани заявили про готовність почати протестне голодування, вимагаючи виплатити борги із зарплати.