Кубок чемпіонату Європи з футболу представили сьогодні, 15 травня, в прес-центрі Харківської міськради. У церемонії взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кенес, Друг Євро-2012 Ігор Кутепов та генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат.

Губернатор висловив впевненість, що Євро-2012 пройде на найвищому рівні і Харків не тільки отримає в нагороду яскраві емоції, а й заведе багато друзів.

Мер підкреслив, що місто готове до прийому вболівальників та цільових груп УЄФА та з нетерпінням чекає початку Євро-2012.

З 15 до 17 травня кубок Європи буде стояти на пл.Свободи, городяни і гості міста зможуть сфотографуватися з ним.

Також учасники презентації розповіли, за які команди, крім збірних України та Польщі, вони будуть вболівати на майбутньому чемпіонаті Європи. М.Добкін зазначив, що підтримає команди Росії і Нідерландів, Г.Кернес - збірні Франції та Нідерландів, І.Кутепов - команду Росії, а Я.Гранат - збірні Німеччини та Іспанії.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві. Згідно з жеребкуванням, збірна Нідерландів зіграє в Харкові всі три матчі групового етапу Євро-2012: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.