Громадські організації Харкова 15 квітня пікетували міськраду, виступаючи проти виділення в Лісопарку земельних ділянок під забудову. В акції взяли участь 25 осіб - представники організацій "Зелений фронт", "Громадська рада П'ятихаток", "Прорвемося!", "Поступ".

Мітингувальники тримали плакати "Захищаючи Лісопарк - захищаємо Вітчизну!", "Влада - це служіння, а не бізнес!", "Харків, прокинься, у тебе вкрали Лісопарк!", "Закон і конституція в Харкові не діють!", "Будувати котеджі в Лісопарку-злочин, розплата буде!". Мітингувальники передали до міськради звернення з вимогою продовжити роботу з визначення меж Лісопарку, призупинити дію рішень міськради про виділення землі в Лісопарку і привласнити парку статус об'єкта природно-заповідного фонду.

"Мета акції - висловити своєї протест проти того, що відбувається в місті: ми бачимо нові паркани в Лісопарку. Майже рік минув після громадських слухань, і досі не виконані рішення, записані в їх резолюції. Кордони Лісопарку не визначені, і це дає владі можливість виділяти ділянки під забудову", - заявила "SQ" координатор "Зеленого Фронту" Вікторія Кравченко.

За словами учасниці акції Олександри Кірочкіної, громадські організації збирають підписи під зверненнями до президента України і прем'єр-міністра з вимогою присвоїти харківському Лісопарку статус заповідної території. Вже зібрано кілька десятків підписів.

Довідка "SQ". Громадські слухання з питання захисту зелених насаджень у Лісопарку пройшли 19 червня 2010 р. На них була прийнята за основу резолюція, розроблена міськрадою. У ній передбачено визначення точних меж рекреаційних зон і заборону на їх вирубку. Але про лісопаркову зону, яка не є частиною парку ім.Горького, не йшлося.