Церемонія підписання партнерських угод між міською владою Харкова і керівництвом міста Газіантеп (Туреччина) та міста Цетіне (Чорногорія) відбулася 15 квітня в Харківській міськраді.

Зокрема, мер Газіантеп Асім Гюзельбей підписав договір з харківським міським головою Геннадієм Кернесом про встановлення побратимських відносин (тепер у Харкова двадцять міст-побратимів - "SQ"). Мер Цетіне Олександр Богданович підписав договір про встановлення партнерських відносин.

Г.Кернес зазначив, що міста-партнери зможуть оцінити переваги Харкова не тільки у сфері міської інфраструктури, а й у сферах міського господарства, культури і спорту.

Довідка "SQ". Цетіне - історична і культурна столиця Чорногорії, місце резиденції президента Чорногорії. Згідно конституції країни, Цетіне є столицею Чорногорії, а Подгориця, в якій розташовані основні органи влади, - "головним містом". Цетіне засноване 1482 р., зараз його населення - близько 18 тис. осіб.

Газіантеп - місто на півдні Туреччини, адміністративний центр області Газіантеп. Населення - 853 тис. мешканців, шосте за чисельністю населення місто країни.