Бізнес-делегація з Фінляндії прибула до Харкова 15 квітня. Її очолив надзвичайний і повноважний посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелссон. Делегація зустрілася з заступником харківського міського голови Ігорем Тереховим і обговорила з ним можливі напрямки співпраці Харківського регіону з фінськими фірмами, що працюють у секторі будівництва та будівельного обладнання, послуг та охорони здоров'я.

К.Міккелссон зазначив, що Харків - третє місто України, до якого він приїжджає спільно з бізнес-місією. "Фінляндія - країна високих технологій. У нас представлений широкий спектр галузей: будівництво, фармація, хімічна промисловість. Ми знаходимося всього в двох годинах перельоту від України, і при цьому наш товарообіг становить усього 70 млн.євро. Це неприпустимо мало. Ми просто зобов'язані щось робити", - підкреслив посол Фінляндії.

Як зазначив І.Терехов, ця зустріч - значуща подія для обох сторін, яка сприятиме подальшій взаємовигідній співпраці. "Ми робимо наше місто комфортним для харків'ян і гостей. І ми робимо все можливе, щоб інвестиційний клімат у нашому регіоні був найпривабливішим", - підкреслив заступник мера.

Під час зустрічі відбулося коротке знайомство з представниками фінських ділових кіл. Потім фінська делегація вирушила на туристичний форум "Харків: партнерство в туризмі".

Довідка "SQ". У поїздці по Харківщині посла Фінляндії супроводжують перший секретар посольства Крістіан Хейккінен, торговий радник і голова Фінпро Тар'я Пяйвярінне, а також представники фінських ділових кіл.

У складі делегації представники таких фінських компаній: "NOKIAN TYRES" (один з провідних європейських виробників автомобільних шин), "ORAS" (виробництво устаткування для водопостачання, в тому числі і для потреб комунального сектору), "ORION" (фармацевтична компанія), "UFT" (українсько-фінська туристична компанія), "SANTEN" (фармацевтична компанія), "ФІНПРОФІЛЬ" (компанія з виробництва високотехнологічного обладнання із застосуванням європейських розробок і проектів у сфері профілегибочного та металообробного обладнання), "Finpro" (довгостроковий партнер для фінських компаній при знаходженні можливостей ведення бізнесу в усьому світі).