При газеті "Слобідський край" (Харків) планується створити прес-центр. Про це 14 квітня повідомив "SQ" головний редактор газети Вікторія Лукашова. За її словами, газета повинна стати авторитетним прес-майданчиком.

Як відзначила В.Лукашова, редакція газети "Слобідськой край" - комунальне госпрозрахункове підприємство, в статуті якого передбачена беззбиткова робота. "До цьому й повинен прагнути керівник", - відзначила В.Лукашова.

За її словами, у розвитку газети планується використати її офіційний статут, дотримуватися стандарту точності інформації, публікувати матеріали з експертним аналізом, прогнозами й рекомендаціями. "Наприклад, подача матеріалу із сесії облради - це не просто переказ прийняття рішень, а робота на конструктивне формування суспільної думки", - відзначила В.Лукашова.

За її словами, планується співробітничати з факультетом журналістики Харківського національного університету ім.Каразина та з іншими вузами в підготовці кадрів для ЗМІ. "Газета повинна стати постійним і широким майданчиком для стажування молодих журналістів", - відзначила В.Лукашова.

Cправка "SQ". 14 квітня на сесії Харківської облради В.Лукашова була призначена головним редактором газети "Слобідський край". Раніше головним редактором газети працював Володимир Ревенко.

Перший номер газети "Слобідський край" вийшов 10 березня (по старому стилю) 1917 р. з назвою "Пролетарій". Потім газета називалася "Комунар", потім - "Харківський пролетар". З 1934 р. газета одержала назву "Соціалістична Харківщина", з початку 90-х - "Слобідський край". Засновники газети - Харківська облрада, Харківська облдержадміністрація й трудовий колектив видання. В 2009 р. у зв'язку із кризою газета скоротила штат журналістів на шість чоловік. Обсяг передплати на газету в 2009 р. склав 7,5 тис. екземплярів, з урахуванням продажів у роздріб її тираж - близько 10 тис. екземплярів.