Ленінський районний суд Харкові 14 жовтня прийняв рішення обрати в якості запобіжного заходу щодо двох заарештованих за бійку з перестрілкою активістів організації "Патріот України" утримання в СІЗО. Раніше вони перебували в ізоляторі тимчасового утримання. Про це повідомили "SQ" в організації "Патріот України".

Суд аргументував своє рішення тим, що, перебуваючи на волі, обвинувачені можуть перешкоджати об'єктивному розслідуванню справи або сховатися.

Як повідомляло "SQ" раніше, 12 жовтня міліція заарештувала активістів організації Віталія Княжого та Ігора Михайленка, які наразі проходять звинуваченими у справі про бійку з перестрілкою в офісі організації (вул. Римарська, 18), яка сталася 23 серпня. Заарештованих звинувачують за ст. 115 КК України (замах на вбивство). Адвокати обвинувачених подали апеляцію про зміну їх підзахисним запобіжного заходу. Наступного тижня це питання розгляне Апеляційний суд Харківської області.

Довідка "SQ". Конфлікт зі стріляниною з травматичного пістолета стався 23 серпня в офісі на вул. Римарській, 18 у Харкові, який займають товариство "Просвіта" ім. Шевченка й організація "Патріот України". Як повідомив офіційний сайт Соціал-націоналістичної асамблеї (СНА, "Патріот України" входить до складу асамблеї), у двір офісу зайшов невідомий і відкрив вогонь з травматичної зброї в присутніх активістів. "Друг Вітас поранений чотири рази в районі серця, друг Черкас - у шию. Бійці організації відбили атаку, і нападник відправлений до лікарні", - сказано в повідомленні. В офісі був проведений обшук, кількох активістів запросили до міліції" для з'ясування обставин", близько 5.00 24 серпня їх відпустили.

За інформацією МВС України, 23 серпня о 18.40 до оператора служби "102" надійшло повідомлення про стрілянину у дворі будинку № 18 на вул. Римарській. Оперативно-слідча група встановила, що відбулися скандал і бійка між 48-річним місцевим громадянином та членами організації "Патріот України". Під час подій чоловік зробив кілька пострілів з пістолета "Форт-12Р", у результаті чого отримали поранення і були госпіталізовані до міської лікарні 31-річний харків'янин (діагноз - рана кисті лівої руки та синці від гумових куль в області грудної клітини) і мешканець Запорізької області зі слідами поранення шиї. У 48-річного харків'янина діагностували дві відкриті черепно-мозкові травми, ножові поранення в область грудної клітини, забиття тім'яної області і тулуба. Його госпіталізували до лікарні у несвідомому стані.

З місця події експерти-криміналісти вилучили стріляні гільзи і 15 патронів до пістолета, молоток зі слідами речовини бурого кольору, телефонний провід, пістолет "Зоракі", 10 димових шашок, сім ножів, комп'ютери, диски, листівки і кілька тисяч доларів, євро та гривень . Міліцією було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство), яке пізніше передали до слідчого відділу МВС України.