Опалення в школах і дитсадках Харкова не будуть відключати після офіційного закінчення опалювального сезону, поки середньодобова температура повітря не досягне 8 градусів тепла. Про це заявила директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, передав сайт міськради.

"Ми відключимо опалення у навчальних закладах Харкова тільки тоді, коли названа температурна норма буде триматися не менше двох днів. До цього моменту школи і дитячі сади будуть опалюватися згідно норм опалювального сезону", - відзначила О.Деменко.

За її словами, терміни опалювального сезону в шкільних і дошкільних установах Харкова завжди відрізняються від термінів подачі тепла в житлові будинки. Так, опалювальний сезон 2010-2011 року почалася в школах і дитячих садах 1 жовтня, а не 15 жовтня.

Довідка "SQ". Як заявив 14 квітня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, опалювальний сезон у Харківській області буде продовжений. За його словами, опалення не буде вимкнене доти, доки середньодобова температура повітря не досягне +8 градусів.

Як повідомили "SQ" у Харківському обласному центрі гідрометеорології, середньодобова температура повітря 13 квітня склала 7,2 градуса. У найближчі дні очікується її зниження до 4 градусів.

Опалювальний сезон мав закінчитися в п'ятницю, 15 квітня.