Урочисте нагородження переможців конкурсу професійної майстерності "Вихователь року" відбулося 14 квітня у Харківському палаці дитячої та юнацької творчості. Про це повідомив сайт Харківської міськради. За підсумками трьох етапів конкурсу переможцями стали вихователь дошкільного навчального закладу № 34 комбінованого типу Ангеліна Борисенко, вихователь дитячого будинку "Родина" Наталя Афанасьєва, музичний керівник дошкільного навчального закладу № 40 Юлія Гондаренко, вихователь-методист дошкільного навчального закладу № 265 Наталя Велентеенко.

Всього в конкурсі взяли участь 198 працівників харківських дошкільних установ. Педагоги-дошкільники вперше змагалися в номінаціях "Вихователь груп раннього віку", "Вихователь груп дошкільного віку", "Музичний керівник", "Вихователь-методист". Педагогічна компетентність вихователів, організаторські та професійні здібності оцінювало журі, до складу якого входили доктори і кандидати наук, викладачі Національного педагогічного університету ім. Г.Сковороди та Харківського гуманітарно-педагогічного інституту.

Як зазначила директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, всі ці педагоги виявили бажання взяти участь у конкурсі, і кожен з них по-своєму унікальний. "Професія вихователя не менш шанована, ніж професія вчителя. Тому що люди цієї професії закладають у дітей ті навички, з якими потім вчителі працюють у школі. Сьогоднішній конкурс - індикатор роботи наших вихователів. І ми побачили, що вони яскраві, розумні, творчі люди, а головне - здатні почути дитину", - підкреслила О.Деменко.

Вона також зазначила, що переможці конкурсу "Вихователь року" щомісяця протягом року будуть отримувати доплату в розмірі 1000 грн.