В Харькове 16 апреля пройдет общегородской субботник Загальноміський суботник пройде в Харкові 16 квітня в рамках всеукраїнського суботника та двомісячника благоустрою міста "Зелена весна-2011". Про це 14 квітня під час засідання постійної комісії Харківської міськради з питань транспорту, зв'язку й екології повідомила заступник директора Департаменту комунального господарства Марина Борисенко.

За її словами, в суботу буде прибиратися територія в Саржиному Яру, на вул. Клочківській, Салтівському шосе, вул.Блюхера, вул.Героїв праці, вул.Жовтневої революції, проспекті Перемоги, проспекті Косіора, проспекті Тракторобудівників, Нетеченській набережній, у Молодіжному парку, парку Артема, парку Юності, парку ім. Квітки-Основ'яненка, Олександрівському сквері, Основ'янському лугопарку, сквері біля ДК "Металіст", сквері біля ПК ХТЗ.

Як зазначила М.Борисенко, 2 березня в Харкові проходив суботник, у якому взяли участь тільки працівники комунальних підприємств Харкова. А 26 березня відбувся загальноміський суботник, в якому брали участь депутати міськради, працівники виконкому, районних адміністрацій міста, харків'яни. За результатами цих двох суботників участь у благоустрої міста взяли понад 70 тис. осіб. "Місто буквально перетворюється на очах. Ми сподіваємося, що охочих взяти участь у черговому суботнику буде достатньо, щоб прибрати не тільки парки, а й вулиці Харкова, адже всім хочеться жити в чистому місті", - підкреслила заступник директора департаменту.

Довідка "SQ". 16 квітня оголошено днем ​​проведення Всеукраїнського суботника з благоустрою територій. Про це повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич під час селекторної наради з регіонами.

Ю.Хіврич закликав керівництво областей відповідально поставитись до виконання поставлених завдань, у тому числі ліквідувати несанкціоновані звалища, прибрати прибудинкові території, парки, сквери, дитячі, спортивні та господарські майданчики, місця для вигулу домашніх тварин, кладовища, братські могили, меморіальні комплекси та місця почесних поховань, вулиці, дороги, тротуари та велосипедні доріжки, зупинки міського транспорту, а також очистити від відходів береги водойм у населених пунктах.