Харків і Новосибірськ (Росія) підпишуть угоди про побратимство та співпрацю. Про це під час зустрічі з офіційною делегацією Новосибірська 13 квітня заявив перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, передав офіційний сайт Харківської міськради. За словами О.Кривцова, Харків і Новосибірськ готові до побратимських відносин уже давно. Для встановлення відносин необхідні лише формальності.

Як повідомив заступник міського голови Новосибірська Анатолій Корнілов, Харків приваблює Новосибірськ у багатьох галузях. Основні з них - медицина, культура, наука, освіта та економічна сфера. За його словами, найближчим часом буде відкритий авіарейс Новосибірськ-Київ. Не виключено і відкриття рейсу Новосибірськ-Харків. За словами А.Корнілова, підписання угоди про побратимство та співпрацю Харкова і Новосибірська може відбутися вже в першій половині 2011 р.
 

Довідка "SQ". Новосибірськ (до 1926 р. - Новомиколаївськ) - третє за чисельністю населення і тринадцяте за площею місто в Росії, має статус міського округу, адміністративний центр Новосибірської області та Сибірського федерального округу, науковий, культурний, промисловий, транспортний, торговельний і діловий центр Сибіру. Чисельність населення Новосибірська - 1 млн. 473 тис. 730 осіб у межах міста і близько 1,8 млн. осіб в агломерації (7-е місце в Росії).