В Харьковской области начала работу региональная служба безопасности для предпринимателейУ Харківській області розпочала роботу Регіональна служба безпеки для підприємців, яка створена при Харківському обласному відділенні всеукраїнської громадської організації "Антикорупційний форум". Про це 14 березня повідомив журналістам керівник регіональної служби Юрій Кашура. За його словами, регіональна служба безпеки планує займатися конституційно-правовою, кримінально-адміністративною та низкою інших напрямів діяльності. Зокрема, члени служби безпеки будуть за необхідності супроводжувати перевірки підприємців правоохоронними органами. Цей захід передбачений у зв'язку з тим, що найбільше скарг від підприємців надходить саме в ході або після перевірок правоохоронних органів.

Ю.Кашура зазначив, що більшість членів служби безпеки - колишні працівники правоохоронних органів, які працюють на громадських засадах. Оскільки регіональна служба безпеки створена в структурі місцевого Антикорупційного форуму, то щоб формально узаконити роботу нового підрозділу, потрібно ще внести зміни до статуту організації. Це буде зроблено на найближчій конференції обласного відділення Антикорупційного форуму. Але, не чекаючи конференції, уже з лютого служба розпочала свою роботу.

Як зазначила директор Харківського обласного відділення "Антикорупційного форуму" Жанна Антонець, форум сподівається, що ЗМІ нададуть підтримку роботі служби безпеки. "Присутність поруч з перевіряючими журналістами дисциплінує як самих перевіряючих, так і підприємця. Відеоматеріали перевірок будуть розміщуватися не тільки на сайті Національного антикорупційного комітету, а й на сайті прем'єр-міністра України Миколи Азарова. До речі, саме М.Азаров свого часу створив наш Антикорупційний форум, тому ми розраховуємо на серйозну підтримку з його боку", - зазначила Ж.Антонець.

Довідка "SQ". Харківське обласне відділення всеукраїнської громадської організації "Антикорупційний форум" працює з 2002 р. Членами організації є близько 550 підприємців, а також деякі великі підприємства, серед яких - ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", ПАТ "Завод "Південкабель", ПАТ "Харківський машинобудівний завод "Світло шахтаря", а також КП "Харьковводоканал".