Сілезький університет у Катовіце (Польща) підготував на 2012-2013 навчальний рік 151 місце для абітурієнтів з України та країн СНД. Про це 13 березня повідомила "SQ" головний менеджер Центру рекрутингу іноземних студентів відділу міжнародних зв'язків університету Барбара Клімек.

За її словами, навчальні місця організовані для осіб не польського походження. Університет пропонує безкоштовне навчання на гуманітарних, технічних і математично-природничих напрямках. Відбір студентів відбуватиметься на конкурсних умовах. Головними критеріями відбору є рівень володіння польською мовою та оцінки в атестаті.

Як зазначила Б.Клімек, громадянам України безкоштовне навчання в університеті пропонується "для інтернаціоналізації діяльності ВНЗ і поглиблення добросусідських відносин і культурних контактів між польським та українським народами".

Як зазначили у виші, 4 квітня представники центру рекрутинга проведуть зустріч з випускниками харківських шкіл на базі ліцею "Професіонал" та ліцею № 6. Також пройде зустріч з клієнтами організації "Євростудент", яка є співорганізатором виїзної зустрічі в Харкові.

Довідка "SQ". Сілезький університет у Катовіце - державних ВНЗ. У ньому 12 факультетів, 46 напрямків і понад 130 спеціальностей. ВНЗ заснований 1968 р., він знаходиться в столиці регіону Верхня Сілезія.