Курсанти першого курсу Харківського національного університету внутрішніх справ (ХНУВС) будуть відправлені на службу в армію. Про це 14 березня повідомив журналістам обласний військовий комісар Олексій Середа. За його словами, таке рішення прийняло Міністерство внутрішніх справ за ініціативою ректора ХНУВС Олександра Бандурки.

Як зазначив О.Середа, проходження курсантами служби в армії - це якийсь експеримент, який хочуть провести поки що у двох ВНЗ України - харківському та дніпропетровському університетах внутрішніх справ. До 6 квітня харківські курсанти пройдуть медичну комісію. Служити вони будуть на території військової частини на Холодній горі, термін служби складе один рік. Усього навесні призвуть 113 курсантів.

Начальник Головного управління із взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської облдержадміністрації Микола Цвіра підкреслив, що служба в армії допоможе привчити курсантів до дисципліни. "Раніше в міліцію брали тільки після того, як відслужити в армії", - додав він.

Довідка "SQ". У 2012 році в Харківській області приписці підлягають 11 тис. 698 юнаків, яким виповнюється 17 років. Приписка буде проходити з 1 січня до 31 березня.