Колишній генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Павло Науменко 21 лютого відпущений з Полтавської виправної колонії № 64 після рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Про це повідомив "Медіапорт".

За даними "Медіапорта", 16 лютого Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував рішення Київського районного суду Харкова від 13 грудня 2010 р. і Апеляційного суду Полтавської області від 19 липня 2011 р. і направив справу на нове розслідування. У Полтавській виправній колонії П.Науменко перебував з 23 серпня 2011 р. Туди його доправили з СІЗО Полтавської області, де він був, поки кримінальну справу про розтрату розглядав Апеляційний суд Полтавської області.

Довідка "SQ". П.Науменко був генеральним директором ХДАВП в 2002-2006 рр. У 2006 р. слідчий відділ УСБУ в Харківській області порушив кримінальну справу за фактом розтрати державних коштів посадовими особами ХДАВП, а в жовтні 2007 р. П.Науменко був затриманий працівниками СБУ. Його звинуватили у розтраті державних коштів та у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

У грудні 2010 р. Київський районний суд Харкова засудив П.Науменка до 10 років позбавлення волі за звинуваченням у злочинах, передбачених ч.5 ст. 191 КК України (привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, здійснені шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 (службова фальсифікація, інша підробка документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, якщо це спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. У червні 2011 р. Апеляційний суд Полтавської області залишив вирок П.Науменку без змін. Адвокат колишнього директора авіазаводу подав касаційну скаргу до Верховного суду України, щоб оскаржити вирок.