Двенадцать харьковчан привлекли к уголовной ответственности за уклонение от службы в армииМинулого року 12 мешканців Харківської області притягли до кримінальної відповідальності за ухилення від служби в армії. Про це 14 березня повідомив журналістам обласний військовий комісар Олексій Середа. За його словами, ці харків'яни отримали умовні терміни.

Також воєнком розповів, що цієї весни до харківських районних військкоматів для проходження приписки прибули 11 тис. 169 юнаків 1995 року народження. Не з'явилися у військкомати 549 осіб, їх справами займаються дільничні інспектори МВС. Згідно з чинним законодавством, неповнолітнім юнакам за неявку на проходження приписки загрожує штраф у розмірі від 90 до 200 грн. Кримінальна відповідальність для них настане по досягненню 18-ти років.

За словами О.Середи, з тих, хто прибув на проходження приписки, повністю придатними до військової служби після медкомісії визнали 6 тис. 958 осіб. Не придатними до військової служби з низки причин, у тому числі через поганий стан здоров'я, наявності судимостей, визнані 1 тис. 168 осіб (60 - з причини судимості). Крім того, на додаткове медичне обстеження направили 1 тис. 700 юнаків.

Довідка "SQ". У 2012 році в Харківській області приписці підлягають 11 тис. 698 юнаків, яким виповнюється 17 років. Приписка буде проходити з 1 січня до 31 березня.

Цього року курсанти першого курсу Харківського національного університету внутрішніх справ (ХНУВС) будуть відправлені на службу в армію. За словами О.Середи, це експеримент Міністерства внутрішніх справ, метою якого є привчити курсантів до дисципліни. До 6 квітня харківські курсанти пройдуть медичну комісію. Служити вони будуть на території військової частини на Холодній горі, термін служби складе один рік. Усього навесні призвуть 113 курсантів.