Минздрав приостановил пробы Манту в украинских школахМіністерство охорони здоров'я України вирішило призупинити проведення проб Манту. Це пов'язано з випадком в Сімеїзі, коли шість школярок відчули себе погано після проведення цих проб, повідомило інформагентство "Українські новини".

У повідомленні МОЗ зазначається: "Державна інспекція з контролю за якістю лікарських засобів тимчасово призупинила використання алергену туберкульозного очищеного в стандартному розведенні", за допомогою якого проводиться проба Манту.

Як повідомили газеті "Кримська правда" у прес-службі Ялтинської міськради, всі госпіталізовані дівчата виписані з лікарні. Спеціальна комісія МОЗ дійшла висновку, що при погіршенні самопочуття школярок "мав місце емоційний розлад, властивий цій віковій групі дівчаток, пов'язаний з проведенням медичної маніпуляції". "Порушень техніки введення туберкуліну не виявлено", - підкреслили в комісії.

Довідка "SQ". 4 лютого шість школярок у Сімеїзі потрапили до лікарні після проведення планової діагностичної проби Манту. За 15-20 хвилин після проби шість дівчаток поскаржилися на запаморочення, нудоту, головний біль, озноб і були госпіталізовані до Ялтинської дитячу лікарню. Там їм поставили діагноз - алергічна реакція на туберкулін.

Туберкулінова проба (реакція Манту, проба Пірке) представляє собою шкірну пробу, спрямовану на виявлення наявності специфічногї імунної відповіді на введення туберкуліну. Наявність вираженої шкірної реакції свідчить про наявність напруженого імунітету, тобто, організм активно взаємодіє зі збудником. Реакція Манту - це свого роду імунологічний тест, який показує, чи є в організмі туберкульозна інфекція.