КП "ВТП" Вода "(Харків) планує замінити 36 підкачувальних насосних агрегатів на менш енергоємні насоси, що дозволить скоротити витрати електроенергії в 2-3 рази і поліпшити якість водопостачання. Про це повідомляється на сайті підприємства. Окупність інвестпроекту - 1 рік і 2 місяці . Роботи "Вода" проводить за власні кошти.

За словами генерального директора підприємства "Вода" Сергія Кадигроба, нещодавно заміна технічно зношеного насосного обладнання на сучасне була проведена в будинку по вул. Ощепкова, 1 (Фрунзенський р-н). "Жителі цього висотного будинку скаржилися на відсутність води на верхніх поверхах. Тепер водопостачання десятиповерхового будинку стабільне та безперебійне. Сучасні насоси встановлюються і в інших районах міста Харкова, де були проблеми з водопостачанням верхніх поверхів, особливо в літній час", - зазначив С. Кадигроб.

Довідка "SQ". 13 нових підкачувальних насосних станцій побудують протягом півтора рока в районі Олексіївки в Харкові. Вони полегшать водопостачання Олексіївки, Павлового Поля і сел. Жуковського. Нові станції дозволять забезпечити стабільний тиск води в квартирах, особливо на верхніх поверхах, а також скоротити кількість аварій на мережах на 40% і зменшити втрати води.