Работники харьковского завода им. Шевченко планируют объявить бессрочную забастовку
Якщо протягом тижня співробітникам ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" не буде погашена заборгованість із заробітної плати, то 19 липня робітники оголосять безстроковий страйк. Про це йдеться у зверненні трудового колективу заводу, яке 13 липня під час сесії Харківської облради зачитав депутат Павло Тищенко (фракція Компартії). Звернення адресоване в.о. харківського міського голови Геннадію Кернесу. За словами П. Тищенка, робочим виплатили зарплату тільки за січень 2010 р. Усього заборгованість із зарплати на заводі склала 15 млн.грн.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. На заводі працює близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн. Рішенням сесії Харківської міськради від 23 червня завод отримав пільгу з плати за землю приблизно в 1 млн.грн. на рік.

Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". 21 червня 2010 р. працівники заводу оголосили страйк і перекрили рух на вул. Жовтневої революції, на якій розташований завод. Після цього був звільнений виконавчий директор заводу Віктор Гущин.