Харківський господарський апеляційний суд 14 липня на засіданні звільнив арбітражного керівника санації ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" Дмитра Задружного. Про це 14 липня повідомили "SQ" в Мінекономіки. Апеляцію не рішення Госпсуду про призначення санації заводу подало Мінпромполітики. Прохання скасувати санацію суд другої інстанції не задовольнив.

Як відзначили в Мінекономіки, суд лише прийняв рішення про звільнення Д. Задружного, і на апеляцію щодо цього рішення відводиться 10 днів. За попередньою інформацією, учасники процесу не висловили бажання подавати апеляцію. Кандидатура нового керівника санації буде представлена і затверджена на колегії Держдепартаменту з питань банкрутства (Київ).

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки і енергооб'єктів. Заборгованість із зарплати на заводі становить близько 20 млн.грн. На підприємстві працює близько 2 тис. осіб. Обсяг виробництва за перший квартал 2010 р. склав 4,2 млн.грн. У 2008 р. обсяг виробництва заводу становив 110 млн.грн., у 2009 р. - 20 млн.грн. Рішенням сесії Харківської міськради від 23 червня завод отримав пільгу із плати за землю приблизно в 1 млн.грн. на рік.

Господарський суд Харківської області у серпні 2009 р. порушив справу (№ 50/120-09) про банкрутство ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка". Господарський апеляційний суд почав розглядати цю справу в січні 2010 р.

21 червня 2010 р. працівники заводу оголосили страйк і перекрили рух на вул.Жовтневої революції, на якій розташований завод. Після цього був звільнений виконавчий директор заводу Віктор Гущин.