Харків закупить металеві огорожі на 520 тис.грн., щоб забезпечити безпеку дорожнього руху під час масових заходів. Про це під час засідання постійної комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

За його словами, напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 р. на деяких ділянках доріг у Харкові необхідно встановити металеві огорожі, щоб на час масових заходів розмежувати транспортні і пішохідні потоки. Зокрема, металевим бар'єром необхідно відгородити вул. Плеханівську на ділянці від вул. Кірова до стадіону "Металіст". Загальна довжина огорожі - 180 м.

"Ці огородження залишаться нам на майбутнє і будуть затребувані при проведенні різних інших масових заходів", - підкреслив С.Дульфан.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.