Виставка екзотичних павуків відкриється 14 квітня в Харківському зоопарку, в приміщенні зооклубу. На ній буде представлено близько 100 павуків 80 видів членистоногих: 60 видів павуків-птахоїдів, а також скорпіони, сколопендри і фріни. Як повідомили "SQ" у зоопарку, всі експоновані павуки надані любителями Харкова. Під час виставки охочі зможуть обмінятися досвідом, отримати консультації з утримання павуків або придбати павука.

Виставка буде працювати до 17 квітня, з 10.00 до 15.00.

Довідка "SQ". Павукоподібних налічується близько 35 тис. видів, вони дуже різні за зовнішнім виглядом. Серед павуків-птахоїдів є великі волохаті павуки до 33 см у розмаху лап. У тропіках живе до 900 видів цього сімейства, особливо численні вони в Південній Америці.

Сколопендри є хижаками, мешкають у районах з теплим кліматом (у грунтовій підстилці, під корою або в щілинах між камінням). Відомо близько 90 видів.

Фріни - загін тропічних павукоподібних середньої величини або великих (до 45 мм). Вони мають багато спільних ознак з павуками. Типові місця проживання - вологі тропічні ліси.