Увечері 12 березня в с.Жовтневе (Харківський район) невідомі напали на Володимира Крамаренка - одного із захисників лісу, що був висаджений у 50-х роках минулого століття мешканцями сіл Жовтневе та Борщова. Про це 13 березня розповів "SQ" член екогрупи "Печеніги" Олег Перегон. За його словами, В.Крамаренко був жорстоко побитий і госпіталізований. Лікарі виявили у нього численні переломи носа, є підозра на черепно-мозкову травму.

Як зазначив О.Перегон, на В.Крамаренка напали, коли він повертався в темний час доби з роботи. З легкової машини, припаркованої неподалік від його будинку, вийшли двоє людей і стали його бити. Побитий чоловік зміг сам дійти до будинку. Його близькі викликали "швидку" і міліцію. "Ми вважаємо, що напад пов'язаний з його природоохоронною діяльністю, оскільки В.Крамаренко - літня неконфліктна людина", - зазначив О.Перегон.

За його словами, на місце події приїжджала міліція. "Ми звертаємося до правоохоронців з проханням забезпечити безпеку Володимиру Крамаренку та його сім'ї", - зазначив О.Перегон.

Він також розповів, що 29 грудня 2011 р. за вікнам приватного будинку В.Крамаренка стріляли, але міліція відмовила в порушенні кримінальної справи.

За даними природоохоронців, конфлікт навколо лісу, площа якого - близько 15 га, триває більше чотирьох років. Місцеві мешканці вважають, що оскільки ліс посадили їх предки в 50-х роках, то він повинен стати комунальною власністю. При цьому більше чотирьох років тому 5 га лісу було передано приватній структурі для заняття сільським господарством. "Приватна структура намагається взяти під контроль увесь лісовий масив, забороняючи місцевим мешканцям навіть прогулюватися в лісі. Проти цього і виступають місцеві мешканці", - відзначили екологи.

Як повідомили "SQ" у прес-службі Головного управління МВС України в Харківській області, за фактом побиття проводяться слідчі дії. Питання про порушення кримінальної справи ще не вирішене, оскільки правоохоронцям для цього потрібні відповідні довідки з лікарні, а В.Крамаренко ще перебуває на лікуванні. "Міліція не залишить без уваги цю подію", - відзначили в прес-службі.