До Дня міста (23 серпня) в Харкові планується відкрити Музей ліфтів. Він буде працювати на базі КСП "Харківміськліфт". Про це 13 березня під час прямої телефонної лінії в газеті "Вечірній Харків" повідомив директор "Харківміськліфт" Анатолій Кандауров. За його словами, музей планували відкрити ще два роки тому, але реалізація проекту з певних причин була заморожена.

Як зазначив А.Кандауров, зараз у приміщенні майбутнього музею ведуться ремонтні роботи, але більшість експонатів уже наявні. "У музеї можна буде побачити, з чого починалася історія харківського ліфта. Уже зібрані деталі старих ліфтів, підйомно-транспортне обладнання. Будуть виставлені незвичайні дерев'яні кабіни початку XX століття, а також кабіни фінського та німецького виробництва. Крім того, харків'яни побачать кабіну болгарського ліфта, яку ми забрали з пологового будинку № 1. Таких ліфтів у місті залишилося всього два", - розповів А.Кандауров.

Він додав, що екскурсії в Музеї ліфтів будуть безкоштовними.

Довідка "SQ". КСП "Харківміськліфт" створене 1 січня 2007 р. Підприємство обслуговує 6 тис. 833 ліфти, а також внутрішньобудинкові електромережі в 7 тис. 103 будинках. Міні-завод КСП "Харківміськліфт" виготовляє ліфтове обладнання (купе кабіни ліфта, стулки дверей кабіни, викличні апарати, важелі, противаги, домкрати, упори замка дверей, власники ланцюга), електрообладнання (електрощитові ящики, кришки розподільних коробок), а також контейнери для ТПВ, номерні знаки, стаціонарні туалети, лопати, лавки та інше обладнання. На підприємстві працює дільниця з ремонту ліфтового обладнання (вул. 17-го партз'їзду, 10-А), а також центральна диспетчерська служба, куди надходять заявки від мешканців і служби "1562".

"Харківміськліфт" надає свої послуги восьми містах України, серед яких - Київ, Комсомольськ (Полтавська обл.), Полтава, Суми.