Регулярний рейс ізраїльської авіакомпанії "Arkia" Харків - Тель-Авів буде виконуватися з 19 березня 2012 р. (раніше його планували відкрити 25 грудня 2011 р.). Про це повідомив портал avianews.com.

Як зазначив співвласник та директор з туризму туроператора "BRONN TOUR" Родіон Бронников, відкриття рейсу було відкладене через нестабільну ситуацію в харківському аеропорту в листопаді-грудні 2011 р. і згаяного у зв'язку з цим моменту для продажу квитків.

Польоти до Тель-Авіва і назад виконуватимуться на 121-місцевих літаках "Embraer-195" з періодичністю 1 раз на тиждень. Придбати квитки можна разом із туром або окремо, ціна перельоту в обидва боки становить 450-520 дол.

Довідка "SQ". На початку листопада 2011 р. міжнародний аеропорт "Харків" повідомив про обмеження довжини злітно-посадкової смуги до 1500 метрів, що зробило неможливим здійснення нового рейсу.

Ситуація покращилася в кінці грудня минулого року, коли на новій злітно-посадковій смузі заробили вогні підходу і були введені в експлуатацію радіомаяки "VOR/DME". Вони дозволили харківському аеропорту приймати літаки при горизонтальній видимості не менше 1750 метрів і вертикальній - не менше 170 метрів. Раніше через відключене радіонавігаційне обладнання авіалайнери могли сідати на нову смугу лише у "візуальному режимі", при цьому польоти припинялися при горизонтальній видимості менше 5000 метрів і вертикальної менше 450 метрів. Це призвело до того, що протягом декількох тижнів до аеропорту не виконувалися рейси авіакомпаній "Fydubai", "Air Arabia", "Pegasus Airlines", а авіакомпанія "Трансаеро" відклала відкриття польотів з Москви до Харкова.

Наразі регулярні рейси до Тель-Авіва виконуються з Києва, Одеси, Донецька та Сімферополя авіакомпаніями "АероСвіт", "МАУ", "El Al" і "Arkia".