У Харкові відбудеться ретроспективна виставка портретів чорнобильців-харків'ян "Запам'ятайте ці обличчя ...". Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

Організатор виставки - Харківська міська громадська організація "Союз Чорнобиль" за участю Міжнародного освітнього центру "IBB" (Дортмунд, Німеччина).

Як розповіли організатори, експозиція складається з двох частин. Перша з них - це серія робіт, яку створив у зоні ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у травні-червні 1986 р. член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв Олег Векленко. На виставці представлені 18 портретів ліквідаторів, виконаних 26 років тому, багатьох із зображених уже немає в живих. Другою частиною експозиції є серія дитячих малюнків на тему Чорнобильської катастрофи, виконаних у техніці акварелі і пастелі.

Виставка відкриється 17 вересня (початок - о 12:00) у приміщенні Чорнобильської історичної майстерні, за адресою: вул. Фрунзе, 1.

 

Довідка "SQ". Чорнобильська історична майстерня, яка слугує місцем зустрічі ліквідаторів та проведення заходів, присвячених Чорнобильській катастрофі, відкрилася в Харкові в квітні нинішнього року.