Другий Національний тиждень довіри пройде 14-21 квітня в Харкові. Як повідомила "SQ" PR-консультант проекту Марія Мартиросян, він пройде під девізом "До довіри - через мистецтво!". За її словами, організатори акції вирішили об'єднати мешканців Харкова незалежно від їх походження і національної приналежності, а також познайомити з різноманіттям культур народів, що мешкають у місті.

Тиждень довіри 14 квітня відкриє виставка "Єдність" у Харківській обласній філармонії, де експонуватимуться художні роботи представників національних громад міста. У цей же день представлять учасниць конкурсу "Miss Kharkiv International".

Продовжить Тиждень довіри серія безкоштовних танцювальних майстер-класів з контемпорарі та контактної імпровізації від керівників танцювальних студій міста. Фіналом занять стане виступ мультинаціонального колективу на конкурсі краси.

Саме цей конкурс стане завершальним заходом Тижня довіри. 14 конкурсанток (вірменка, азербайджанка, гречанка, єврейка, індуска, нігерійка, кореянка, в'єтнамка, грузинка, курдянка, казашка) змагатимуться у кількох конкурсах (вихід-дефіле в національних костюмах, творчий номер, представлення національної кухні, вихід у вечірньому вбранні) .

Також серед заходів Тижня довіри - конференція молодіжних добровольчих ініціатив і вечір спонтанної творчості. "Тема довіри, терпимості і толерантності для такого мультинаціонального міста, як Харків, дуже актуальна, особливо напередодні Євро2012. Ми хочемо закликати харків'ян та всіх мешканців Першої столиці переосмислити значення довіри для кожного громадянина і держави в цілому, використовуючи об'єднуючу силу мистецтва" , - зазначила головний координатор акції у Харкові Ольга Болібок.

Довідка "SQ". У різних країнах Європи та Азії один раз на рік (у другій половині квітня) добровольчі групи під ініціативою та координацією міжнародної громадської організації "Foundation for Freedom" проводять різні заходи, спрямовані на зміцнення довіри в суспільстві.