У Харкові підбили підсумки всеукраїнського соціального проекту "Тиждень добрих справ". Як повідомила 12 квітня "SQ" директор Харківської міської громадської організації "Єврейський студентський культурний центр "Гілель" (один з організаторів акції) Юлія Потоцька, в рамках проекту була створена "Стрічка добрих справ". На цю стрічку охочі пов'язували стрічки як символ добрих справ, які вони зробили або хочуть зробити, або як подяку за те добро, яке хтось зробив їм. За словами Ю.Потоцької, ця стрічка буде відвезена в Ізраїль і доставлена ​​до святинь трьох релігій - Стіни Плачу, Храму Гробу Господнього і Мечеті Аль -Акса.

Також у рамках акції була встановлена ​​"Скарбничка добрих ідей", куди охочі опускали записки зі своїми ідеями, побажаннями або пропозиціями. У результаті жеребкування головний спеціаліст міськради з роботи з іноземними громадянами Борис Бутирін вибрав побажання створити в Харкові музей актриси Людмили Гурченко. За його словами, створення такого музею вже заплановано.

Учасники проекту відвідали харківські інтернати та дитячі будинки, де організували мистецькі майстер-класи, а також провели прибирання території Харківського пансіонату ветеранів праці. Також відбулася акція зі збору коштів для придбання товарів дітям віком до 1 року, які залишилися без батьків.

У рамках акції відбувся благодійний інтернет-аукціон "Добрі справи харківських селебрітіс", де лотами аукціону були добрі справи харківських знаменитостей з їх особистою участю. Кошти, отримані від аукціону, спрямовані на порятунок життя 6-річного мешканця Тернополя Анатолія Головатого, що потребує термінової операції з пересадки кісткового мозку вартістю 100 тис. дол. (http://lovething-tolik.blogspot.com/).

"Дуже хочеться сподіватися, що покладено початок доброї традиції проведення "Тижня добрих справ" у нашому місті. І з кожним роком вона буде ставати все масштабнішою, залучаючи все нових учасників, яким небайдужа доля ближнього",- зазначила Ю.Потоцька.

Довідка "SQ". З 27 березня до 9 квітня з ініціативи Міжнародної єврейської студентської організації "Гілель" у восьми містах України пройшла соціальна благодійна акція "Тиждень добрих справ", приурочена до п'ятого "Міжнародного дня добрих справ". У Харкові акція пройшла з 3 до 9 квітня за підтримки Харківської міськради, у партнерстві з благодійним фондом "Дар", харківської обласної громадської організацією "Міжнаціональна жіноча громада", Американським єврейським об'єднаним розподільчим комітетом "Джойнт" і Харківським профспілкою студентів.