ВАТ "Ізюмське АТП" (Харківська обл.) з 10 жовтня скасувало сім рейсів для пільговиків, залишивши один такий рейс. Про це 11 жовтня повідомив "SQ" директор АТП Валерій Слабунов. За його словами, рейси виконувалися в рамках загальноміської програми, яка діяла багато років, але тепер у міському бюджеті немає коштів для її фінансування.

Як зазначив В.Слабунов, уже є заборгованість у 70 тис.грн. з компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій за виконані обсяги перевезень (ці кошти мають надійти з держбюджету). Ще один чинник, який вплинув на рішення про скасування рейсів, - підвищення з 1 жовтня ціни газу для заправки автомобілів на 44% порівняно з вереснем, а також підвищення вартості електроенергії та запчастин. "У нас виникли проблеми із засобами на заправку автомобілів. Ми просили міськраду, щоб на минулому засіданні виконкому нам підняли тариф до 3 грн. Але виконком відмовився це робити", - зазначив директор.

За його словами, всі платні маршрути продовжують працювати в колишньому режимі, але з 11 жовтня змінилися умови перевезення пільговиків. Раніше умови вимагали, щоб у автобусах будь-якого типу було не більше трьох пільговиків. Уранці 11 жовтня виконком прийняв таке рішення - в автобусах типу "ЛАЗ" має перевозитися до восьми пільговиків, в автобусах типу "ПАЗ" - не більше шести пільговиків, в автобусах типу "БАЗ" - не більше трьох пільговиків, у мікроавтобусах типу "Газель" - не більше двох пільговиків. Окрім цього, якщо раніше правила поширювалися тільки на Ізюмське АТП, то тепер поширюються на всіх пасажирських перевізників у місті (всього їх вісім).