IV дитячий фестиваль підводних зображень "Жива вода-Дельта" відкриється 12 квітня у Харківському обласному палаці дитячої та юнацької творчості. Як повідомили "SQ" організатори заходу, його мета - популяризація та розвиток підводного плавання і дитячої творчості. 12 квітня в рамках фестивалю пройдуть змагання зі спортивного підводного фотографування, дайвінгу та плавання в ластах, показові запливи дітей до 3-х років. Також у цей день у палаці відкриються виставка підводного живопису фотографа Андре Лабана з Франції, учасника команди капітана Жака-Іва Кусто, виставка дитячої підводної фотографії і малюнків "Жива вода" та виставка підводних фотографій харків'янина Сергія Глущенка.

13 квітня відбудеться презентація фільмів-переможців і призерів міжнародних фестивалів підводних зображень, творча зустріч з А.Лабаном, а також нагородження переможців конкурсу малюнків і фотографій, змагань зі спортивного підводного фотографування. Фестиваль завершиться концертом за участю харківських музикантів-лауреатів міжнародних конкурсів і А.Лабана, який гратиме на віолончелі.

Довідка "SQ". Дитячий фестиваль підводних зображень "Жива вода-Дельта" заснований 2008 р. Харківським обласним палацом дитячої та юнацької творчості, Головним управлінням освіти і науки Харківської облдержадміністрації за сприяння Федерації підводного спорту і підводної діяльності України. За цей час у фестивалі взяли участь юні художники, фотографи, спортсмени з Росії, Україні і Чехії. Фестиваль є частиною Всесвітнього фестивалю підводних зображень (м. Марсель (Франція) і проводиться під патронатом президента цього фестивалю Даніеля Мерсьє.