Харківський міський голова Геннадій Кернес 11 лютого передав міському пологовому будинку з неонатологічним стаціонаром електрохемілюмінісцентний аналізатор "COBAS e 411" з комплектом реактивів та реагентів для клініко-діагностичної лабораторії акушерського стаціонару. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

Аналізатор забезпечить безкоштовне обстеження жінок та новонароджених дітей. Використання аналізатора дасть можливість досліджувати на найбільш точному імунохімічної рівні більше 80 параметрів, які включають сучасні лабораторні тести, розширить перелік виконуваних досліджень, підвищить швидкість і якість виконуваних аналізів.

"На цей апараті потребують як лікарі, так і пацієнти - всі, хто зацікавлений у сучасному лікуванні. Ми повинні дати можливість людям відчути, що вони потрібні", - підкреслив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Електрохемілюмінісцентний аналізатор "COBAS e 411" виробництва фірми "Roche/Hitachi" (Японія) є передовим зразком техніки у своєму класі і першим зразком апаратури такого рівня, встановленому в медустановах Харкова. Обладнання придбано за залучені позабюджетні кошти. Участь у придбанні аналізатора взяли представники соціально-спрямованого бізнесу, європейська фармацевтична компанія "NYCOMED".