Екс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова, хоче користуватися послугами свого масажиста. Про це розповіла журналістам заступник начальника Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації, заступник голови спеціально створеної комісії Міністерства охорони здоров'я Галина Сіроштан. За словами начальника колонії Івана Первушкіна, питання про надання Ю.Тимошенко масажиста буде вирішуватися після того, як нададуть документи, що підтверджують кваліфікацію цього масажиста.

Комісія не прокоментувала питання про те, чи була у Ю.Тимошенко 6 січня непритомність. За словами представників комісії, сусідка по камері Ю.Тимошенко зауважила, що екс-прем'єру зле, і викликала лікаря, який прийшов протягом чотирьох хвилин, оглянув Ю.Тимошенко і надав їй першу допомогу. За словами Г.Сіроштан, влада Канади запропонувала включити до складу комісії своїх лікарів, і це питання буде вирішувати Міністерство охорони здоров'я.

Довідка "SQ". Раніше перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що 6 січня Ю.Тимошенко після прийому нібито ліків від ГРВІ втратила свідомість. За його словами, лікарі більше двох годин не могли вивести її з критичного стану.

У прес-службі Державної пенітенціарної служби заявили, що стан здоров'я Ю.Тимошенко задовільний, і вона знаходиться під постійним наглядом медпрацівників пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров'я. У ГПтС зазначили, що 7 січня було проведене медичне обстеження Ю.Тимошенко. "Це було викликано тим, що ввечері 6 січня Ю.Тимошенко відчула себе зле і звернулася до своєї сусідки по камері з проханням покликати медпрацівників. Уже за чотири хвилини Ю.Тимошенко була надана перша медична допомога", - повідомили в пенітенціарній службі.

11 жовтня 2011 р. Ю.Тимошенко була засуджена Печерським райсудом Києва до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією у 2009 р. У жовтні цього року стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу - за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. 30 грудня Ю.Тимошенко була доставлена ​​для відбування покарання до Качанівської жіночої колонії.

У зв'язку зі зверненням до Міністерства охорони здоров'я та Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації начальника Качанівської виправної колонії (№ 54) наказом міністра охорони здоров'я України була створена комісія з 9 провідних фахівців різних сфер медицини на чолі з першим заступником міністра охорони здоров'я України, покликана оцінити стан здоров'я Ю.Тимошенко.